Ei päivystystä Katso päivystysajat

Nyt päästään syventymään miun toiseen harrastukseen kuntosalin ulkopuolelle, räppiin.

Kävin pari viikkoa takaperin Helsingin Verkkokaupan järjestämissä rap battleissa, missä pääpalkintona voittajalle oli Apple iMac Retina 5k tietokone sekä 5000e arvoinen Studiotecin kotistudiopaketti. Taitaa olla kaikkien aikojen suurin potti, mitä Suomen battleissa on jaettu. Se riitti motivaatioksi lähteä pääkaupunkiseudulle.

 

Lauantai: Joensuu - Helsinki - Savonlinna

Kilpailuun valittiin demojen lähettäneiden perusteella 16 parasta alkukarsintaan lauantaille, josta 8 parasta pääsi jatkamaan sunnuntain finaaliin. Demoilla saatiin varmistettua kilpailun taso mahdollisimman korkeaksi. Lauantaina tapahtuma alkoi klo 14:00 Helsingin Jätkäsaaressa Verkkokaupan liikkeessä. Bussini lähti aamulla klo 4:20 Joensuusta ja sitä edeltävänä yönä oli sen verran täpinää jo kehossa, että uni ei juurikaan maistunut. Viikonlopun aikataulu tuli olemaan tiukka, mutta mahdollinen, jos kaikki menee putkeen. 

Perille päästiin ja kaikki 16 kilpailijaa oli saapunut paikalle. Jokaisella oli 1min. aikaa vakuuttaa tuomaristo sekä yleisö freestylen merkeissä, eli räpäten improvisoidusti. Sen minuutin perusteella pääsit joko seuraavalle päivälle tai jouduit kotiin. Peli oli kovaa. 16 parhaan joukkoon päässeet saivat Verkkokauppaan 50e lahjakortin ja 8 parhaan joukkoon päässeet lunastiat itselleen Beats by Dre kuulokkeet. Mie pääsin sunnuntain finaaliin, eli nää palkinnot oli ainakin jo tulossa kotiin viemiseksi. 

Aikatauluun lisästressiä loi se, että miulla oli lauantai-sunnuntai välisenä yönä keikka Savonlinnassa St. Olaf Summerfestien jatkoilla. Eli lauantain karsintakierroksen jälkeen lähin melkein oitis bussiin ja nokka kohti Savonlinnaa. Sinne saavuin noin klo 22 ja kerkesin vielä näkemään itse festareiden pääesiintyjän JVG:n! Tai itseasiassa pääsin kuuluttamaan räpäten ne lavalle yhdessä rap-kollegani, Suomen hauskin tavis sekä X-Factoristakin tutun MC Sampan kanssa, joka toimi tapahtuman juontajana. Tilanne oli suht hauska, kun vielä 30min sitten olin istunut bussissa sen kuusi tuntia ja nyt olin parin tuhannen ihmisen edessä räppäämässä JVG:n poikia lavalle. Ei siinä, pojille nopeet läpyt, keikkaa kattomaan ja siitä siirtyminen omalle keikkapaikalle Savonlinnan yöhön.

                    IMG 1869

Sunnuntai: Savonlinna - Helsinki - Joensuu

Keikka meni hyvin ja kesti sinne yön pikkutunneille asti. Seuraavana päivänä miun oli siis päästävä takasin Helsinkiin Verkkokaupan finaaliin, joka alkoi taas klo 14:00. Koska päivä oli sunnuntai, julkiset liikkuivat tosi huonosti... Olin liittynyt varta vasten Facebookissa kaiken maailman kimppakyytiryhmiin, mutta ei löytynyt halukkaita lähtemään klo 8 aamulla Savonlinnasta Helsinkiin. Ihme kyllä. Vikana vaihtoehtona oltiin sovittu Iskän kanssa, että hän hakee miut tarvittaessa ja siihenhän myö päädyttiin. Iskä lähti aamu viideltä ajamaan Joensuusta Savonlinnan ja heitti miut Juvalle (60km päässä Savonlinnasta), josta lähti Onnibus Helsinkiin klo 8:35. En halunnu juoksuttaa iskää ihan turhaan, joten päivälle oli vain yks tavote. Voitto.

Aikataulut osuvat ja saavuin Verkkokauppaan hyvissä ajoin ja tässä vaiheessa oli noin 1500km takana istumista ja unta semmoset 4-5 tuntia kahdessa yössä. Edessä oli kuitenkin vielä tärkein näytönpaikka, jossa oli onnistuttava. Ei tuomaristo tai yleisö anna tasoituspisteitä, jos kilpailijaa sattuu väsyttämään. On oltava parempi kun toinen oli olosuhteet mitkä tahansa. 

                   IMG 1868

Ei mitään! Siitä kisat starttas ja vastustajat arvottiin. Kaks räppäriä kutsuttiin kerralla lavalle ja molempien piti haukkua toista ovelammin, paremmin, hauskemmin hyvän maun rajoissa 2x minuutin verran. Tapahtuma oli suunnattu koko perheelle, joten kielenkäyttö täytyi olla sen mukaista. Esim. kirosanoista tuomaristo antoi miinuspisteitä. Tuomarit päättivät aina pareista kumpi putoaa ja kumpi jatkaa seuraavalle kierrokselle. 

Skippaan muutaman hetken tästä...

->

...Finaalissa ollaan!

Vastaan asettui 18-vuotias Porvoolainen Ahti, joka on todella lupaava alan tekijä! Linkkaan tähän alle meijän välisen finaalitaiston, niin pääset siitä kattelemaan mitä hirveyksiä myö toisista ladottiin. :D Videossa näkyy myös voittajan julistaminen ja palkintojenjako.

Siitä linkkiä finaalitaistoon:

https://www.youtube.com/watch?v=W9-Sw9ZSXLU

                  IMG 1725

Loppu hyvin kaikki hyvin

Sieltä se voitto kaivettiin ja voi hyvillä mielin sanoa, että kyllä kannatti säätää kyytejä, juoksuttaa iskää, valvoa, syödä huonosti sekä buukata itelle mahollisimman paljon kaikkee. Palkintoja en ihan reppuun saanut mahutettua, kun junalla piti kotiin päästä, joten palkinnot tuli postissa noin viikon päästä kisoista. 

                     f09dbbd0 f461 40f6 bd71 869930099b6c

Nyt pitääkin lähteä vaan pöydän ostoon, niin ei tarvii lattialle nuita kasata. Se olkoon positiivinen ongelma. Samoin kuin uusien välineiden opettelu. 

                    IMG 1831

- Mc, sekä DJ Pure kiittää kun lukasit tän. Muista, että ei voi saavuttaa mitään, jos ei ota riskejä tai ei yritä!

 

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left