Ei päivystystä Katso päivystysajat

 "Kaikki hauska on hyvää vatsalle. – Muumimamma"

Tekisi mieli herkutella, muttei viitsi, koska sokeria, rasvaa, valkoista jauhetta ja kesäkuntoon...

Eipä hätää, sillä seuraava herkku ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen! Sokerin ja muut herkuttelumausteet voi lisätä halutessaan aineksiin, mutta ilman niitäkin näistä saadaan varsin meheviä! Kaiken lisäksi, jos banaanin meinaa jäädä pehmenemään, ne sopivat tähän tilanteeseen buenosti.

Banaaniletut

Miten banaaneista saa lettuja? Erilaisia ohjeita löytyy netti pullollaan, mutta tässä ystävältäni saadussa ja itselleni sopivaksi muokatussa ohjeessa ostoslista ja ohje näyttää seuraavanlaiselta (suluissa perhekokoon, puolikas ohje riitti kahdelle hengelle):

Ja itse veivaamiseen tarvitset

2bananaletut

Lähtötilanne; revi banaanit ja muussaa. Tästä ihan tuli mieleen lapsena tehdyt täytekakut! 3bananaletut

 Vasemmalta oikealle ja alas: sotketaan yhteen kippoon liiskatut banaanit, raejuustot, leivinjauhe ja perunajauhot. Tarvittaessa voit sotkea jokaisen ainesosan jälkeen, jotta näet, tarvitseeko/haluatko lisätä jotain erityisesti.

4bananaletut

Tässä vaiheessa onkin hyvä muistaa iskeä pannu tulille ja öljyä paistamiseen. Loput ainekset kippoon, eli kaurahiutaleet ja koska halusin letuista suklaisia, kaakaojauhe. Koska banaanit itsessään makeutuvat pannulla ja kaakaojauhe on voimakasmakuinen, ei tähän sokeria tarvittu.

5bananaletut

Öljyä kannattaa käyttää reilusti, etteivät letut jää pohjaan kiinni ja lämpötila pidetään kohtuullisena (1-6 asteikon levyllä itselläni riitti 3-4). Mössöä kuopaistaan lusikallinen tai pari pannulle ja muotoillaan jokseenkin ympyräisiksi reunoista. Välissä hieman nostelee reunoista vilkaistakseen, onko tekele kääntövalmis ja whipswops! ... se olikin jauhelihapihvi! Eivaan, kyllä se on bantskulettu. Kahdella lastalla tämä on helpompaa, sillä banaanilettu ei "kiinteydy" samaan tapaan kuin tavallinen plätty, vaan on pehmeä.

Pahoittelut, rapatessa roiskui, joten ympäristö hieman kärsi.

6bananaletut

Odotellessa siis pöydän kattaus, kahvi ja loppujen asukkien herätys! Siinäpä ne odotellessa valmistui! Tällä sekoituksella lettuja syntyi 12 kappaletta.

7bananaletut

Sitten parhaimman homman ääreen, eli syömään! Suosittelen hillitsemään itsensä ja nauttimaan työnsä jäljestä, sillä letut hupenee aikamoista tahtia, vaikka varsin täyttäviä ja kuitu- sekä proteiinipitoisia kaurahiutaleiden ja raejuuston vuoksi (tai kananmunien, jos niitä käytät) ovatkin. Vitamiinit saat marjoista ja hedelmistä, rasvat öljystä. Ravintoarvot siis heti aamusta kohdallaan!

"Sisimpäni suorastaan kiljuu kahvia! -Muumipappa"

8bananaletut

Aamupalalettujen (tai kahviherkuttelun) tekemiseen kannattaa varata hieman aikaa, mutta näitä paistaessa voi hyvin kattaa pöydän, herätellä muut perheenjäsenet, laittaa kahvin tippumaan ja antaa nälän kutkuttautua mainiossa tuoksussa!

Ja siivous tietennii paremmalle puoliskolle, olinhan jo ollut tovin keittiössä!

Rauhallista ja herkullista pääsiäistä kaikille!

9bananaletut

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left