Päivystäjä paikalla tänään klo 9.-10.30 / 12-12.30 ja 16-18 Karsikossa sekä klo 16-18 Niinivaaralla Katso päivystysajat

Senioriryhmät alkoivat myös Karsikon saleillamme tällä viikolla, eli tiistai ja perjantaiaamut on varattu 9:30-11 ryhmillemme. Niinivaaralla senioriryhmät on siirretty asiakkaiden ja ryhmäläisten pyynnöstä alkamaan tuntia myöhemmin eli uusi ryhmäajankohta on keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10:30-12. Muistahan nämä ajat ettei tarvitse koputella oven takana tai odotella salin ulkopuolella ryhmän päättymistä. :)

Millaista senioriryhmissä sitten on ja mitä siellä tehdään?

Aktiivisimmat seniorimme ovat käyneet ryhmässämme nyt jo kuuden vuoden ajan ja Niinivaaran uusinkin ryhmä täyttää jo tänä vuonna 2 vuotta. Eli pitkän historian omaavista ryhmistä on kyse ja tasokin on erityisesti pisimmässä tiistain ryhmässä keski-ikäänsä nähden aika kova.

Ryhmät ovat samankaltaisia circuit-ryhmiemme kanssa; niihin sisältyy alkulämmittely, itse kiertoharjoittelu ja lopulta jäähyttely. Ryhmille on vain varattu enemmän aikaa (circuit 1 h versus senioriryhmä 1 ½ h) käydä asiat leppoisammin. Kierroksessaan käydään aina päälihasryhmät läpi erilaisten liikkeiden ja välineiden avuilla ja kesto per piste on 2 x 40-50 sekuntia, välissä pieni paussi. Ryhmä on myös sosiaalisen kokoontumisen paikka ja monia kaveruussuhteita on ryhmässämme muodostunut senioreiden kesken. Musiikkikin tunneilla on hieman erilaista kuin tavallista salipoppia ja/tai -örinämusiikkia eli esim. humpalla mennään. :)

"Hampaat irvessä vääntämistä täällä ei kuitenkaan ole, vaan jokainen tekee omalla tahdillaan ja harjoitteita muokataan, jotta jokainen voi osallistua tekemiseen omilla taidoillaan ja vaivoillaan."


Itse tekeminen per kerta sisältää eri osa-alueiden monipuolista harjoittelua, joka voi käsittää voimaharjoittelun lisäksi esimerkiksi aerobisia, tasapaino- ja ketteryysharjoitteita. Ihminen on kumminkin kokonaisvaltainen liikkuja ja kaikkien edellämainittujen osa-alueiden huomioiminen vaikuttaa päivittäisiin toimiin ja niissä jaksamiseen. Hampaat irvessä vääntämistä täällä ei kuitenkaan ole, vaan jokainen tekee omalla tahdillaan ja harjoitteita muokataan, jotta jokainen voi osallistua tekemiseen omilla taidoillaan ja vaivoillaan. Huomioitavaa on, että osallistua voi vaikka pieniä vaivoja olisikin - "mustelma varpaassa ei estä käsitreeniä". ;)

 iaekkaeaet

Ryhmien yhteinen toiminta

Keväisin olemme viettäneet ryhmien yhteistä senioripäivää. Pilottikerta oli viime keväänä Utran saarilla ja uusinta tänä keväänä jossakin muualla. Tuntuma saadusta positiivisesta palautteesta on, että taitaapi jäädä perinteeksi! :) Aloitamme yhteistoiminnat vain yhdellä yhteisellä retkellä keväisin, mutta kuka tietää jos joku päivä tapahtumia voisi olla enemmänkin. Katsotaan mihin aika ja resurssit riittävät.

Suositut seniorit

Senioriryhmämme ovat hyvin suosittuja ja erityisesti tiistain ja keskiviikon ryhmät ovat jo vakiintuneet osallistujakunnaltaan omiksi kokonaisuuksiksiin. Ryhmiimme ei pääse noin vaan, niihin otetaan jonojärjestyksessä ennakkoilmoittautumisten perusteella. Torstain ja perjantain senioriryhmissä on enemmän vaihtelua osallistujamäärissä ja joskus kutsummekin varaosallistujia mukaan ryhmään. Otamme siksi kiinnostuneiden nimiä ylös listaan mahdollisten varapaikkojen täyttämiseksi. Tarkistamme aina puolivuosittain jatkavatko edelliset osallistujat ryhmässä ja mikäli vapaita paikkoja ryhmään jää, otamme yhteyttä varalla oleviin henkilöihin ilmoittautumisjärjestyksessä ja kysymme heidän halukkuuttaan osallistua ryhmään. Eli mikäli kiinnostusta löytyy, ilmoita nimesi kiinnostuneiden listaan. Pyrimme ilmoittamaan mahdollisemman selkeästi kuka on ryhmässä mukana, kuka varasijalla ja kuka ei valitettavasti mahtunut puolivuotiskaudelle ryhmään. :)

Kevätretkeä odotellessa,

Nina

ikaemies

 

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left