Päivystäjä paikalla tänään klo 12-12.30 Karsikossa ja klo 15-16.30 Niinivaaralla Katso päivystysajat

Miksi kesätreeni salilla kannattaa?

Hyvä kunto ei varastoidu, ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Täysi treenaamattomuus saa lihaskunnon laskusuuntaan jo parin viikon kuluttua lopettamisesta ja kuukauden tauon seurauksena voimatasot ovat voineet laskea jopa 10%. Lihasmassa pienenee, kestävyys laskee…

Huhhuh! Olipas pelottava alku! Tarkoitus ei ollut säikyttää tai lamaannuttaa ketään sohvannurkkaan vaan pikemminkin herättää ja kannustaa!

2

Vähänkin on paljon

Kuntosalitreenissä vähemmän on jopa enemmän. Montaa tuntia päivässä salilla ei tarvitse viettää, vaan tehokkaan, rasvaapolttavan ja hien pintaan saavan treenin teet jo 45 minuutissa! Se ei ole paljoa pois päivästä, kesälläkään. Treenaa intensiivisesti ja pidä sarjatauot lyhyinä. Kun hengitys on tasaantunut, koppaa taas painot käteen! Voimatasot lisääntyvät ja samalla, kun lihasmassaa pitää yllä, myös kulutus pysyy yllä. Tällöin ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa grillin ääressä vaan lepoaineenvaihduntakin on tehostettu jo moneksi, moneksi tunniksi eteenpäin treenin suorittamisesta.

3

No montas kertaa on hyvä?

Yksikin salikerta estää notkahdusta, kahdella napakalla treenillä saat pidettyä tuloksia yllä, kolmella treenikerralla kehityt ja neljällä-viidellä treenillä onnistut tekemään kesällä jo ihmeitä niin kuntosi, kehonkoostumuksesi sekä terveytesi kannalta. Olipa rytmisi mikä hyvänsä, kesällä on mahdollisuus kokeilla uusia liikkeitä ja treenimääriä sekä herätellä hermostoa erilaiseen jumppaan. Treenitauko ei venähdä eikä syksyllä tunnu siltä, että "joutuisi aloittamaan nollasta". Lihaskunnon palauttaminen on huomattavasti helpompaa kuin rakentaminen, sillä meillä on niinkin hieno systeemi kuin lihasmuisti!

5

Voimaa lomailuunkin

Ehkä hienointa lihaskuntotreenissä on se, että jaksaa paremmin arjessakin - olitpa kotona tai kesämökillä. Jaksat kantaa kauppakasseja, piknik-laukkuja, touhuta kesävieraiden kanssa tai puuhailla mökkimaalla. Kasvanut voimataso antaa lisää buustia arkeen ja lomaan.

10

Kesäaikataulut

Kesällä aikataulut ovat monesti löyhempiä (toivottavasti), mikä tarkoittaa sitä, että pääset treeneihin ilman, että tarvitsee murehtia työ- tai kouluaikatauluja tai tarkkailla jumppatuntien paikkoja. Pystyt tankkaamaan ravintoa ja nestettä rauhassa ennen treeniä ja saat palautua rennommin. Kesällä loma-aikaan on usein myös enemmän energiaa, aikaa ja motivaatiota.

Näin kesäkuukausina kuitenkin pyörii myös erilaisia kesäryhmiä ja monet näistä ovat ulkona. Ryhmissä pieni hyvä paine tsemppaa tekemään lujempaa eikä tarvitse miettiä "mitä tänään tekisin", kun ohjaaja vie tunnin sujuvasti läpi. Toisaalta myös monen treenatessa ulkona on saleilla hieman väljempää ;) Mikäs sen mukavempaa kuin välillä ilmastoitu, rauhallinen salitreeni!

17

Aurinkolaturi

Hyödynnä aurinkoenergiaa! Älä siis täysin repsahda kesä- ja loma-aikana vaan hyödynnä ladattuja akkuja ja loman tuomaa vapaa-aikaa. Muista kuitenkin treenata (sekä lomailla) letkeällä mielellä, kokeile uusia lajeja ja kikkoja salilla ja kunnioita kehoasi sekä treenien että ruoan aaressä.

Parin viikon tauot eivät ole katastrofi, mutta pidetään itsemme liikkeellä kesälläkin!

PS. Kiitos Jennalle mallinhommista!

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left