Tänään Kunto Aitta 10v synttärit ja avoimet ovet Niinivaaralla klo 10-14 Katso päivystysajat

Vihertää vihertää...

...joskin kun ulos ikkunasta katsoo, niin alkaa tuo ruskea ja muut syksyn värit olla lähempänä totuutta kuin vihreä.

Olen kuitenkin kesän aikana innostunut niin valtavasti vihersmoothieista, että voisin laittaa yhden lemppariresepteistäni jakoon. Yhden kuukauden käytin aina ruokaa laittaessani aikaa siihen, että punnitsin ruoka-aineet. Ihan silkasta mielenkiinnosta, että minkähän verran sitä oikeasti tulee mätettyä energiaa alas suusta ihan huomaamatta ja minkä verran kaloreita missäkin on. 

Nyt ei tarvitse juurikaan enää punnita, sillä silmä on tottunut jo arvioimaan määrät. Mutta oli siitä kyllä valtava apu ja sen yötä oma ruokavalio on muuttunut hurjan paljon kevyemmäksi ja kasvispainotteisemmaksi.

Ohessa yhden lemppari vihersmoothieni ohje kuvineen. Kuvat lähinnä esimerkkeinä, joissa teelusikka ja lautanen antavat vähän suuntaa, jos ei punnitseminen ole oma juttu. Aika nopeasti kyllä oppii sitten silmällä arvioimaan, minkä verran on minkäkin verran.  

Vihersmoothiet ja smoothiet ylipäänsä ovat ihan superhyvä välipala. Niitä voi tuunata sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytämään, mutta myös sitä silmällä pitäen, kuinka energiapitoisen siitä haluaa. Itse olen pyrkinyt mahdollisimman vähäkalorisiin versioihin ja yllättynyt siitä, miten päivän mittaan menee kevyesti pari kiloa kasviksia, kun yhden kilon siitä määrästä juo jo tämän herkun muodossa välipaloina. 

Nyt ohjeeseen. Testaa toki kotona ja kerro mitä pidit! ja laita jakoon myös omat lempparit, jos olet näiden juomien ystävä!

Ainekset ja määrät kuvan jälkeen.

Smoothie2

Vihersmoothie noin 1,6 litran kannullinen 

Yhteensä 238,2 kcal eli noin 30 kcal 2 desin lasillinen. 

Ps. Yleensä vihersmoothieeni kuuluu olennaisena osana lehtiselleri, mutta nyt se oli loppu, joten ei kun kauppaan täydentämään sellerivarastot. 

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left