Ei päivystystä Katso päivystysajat

Yks parhaista välipala, aamupala tai iltapalavaihtoehdoista on smoothie!

- Sitä on nopea ja helppo valmistaa

- Maukasta (lähes aina)

- Nopeasti juotu ja saatu tarvittavat ravinteet

- Pahemmatkin ruoka-aineet saa sujautettua huomaamatta vatsan perukoille

- Lukuisia vaihtoehtoja

 

Syömisen sallittu oikotie

Olen kuullut monen suusta, että aamupalaa ei ennätä syömään tai ruoka ei tahdo upota alas heti herättyään. Sama homma välipaloissa, kun ei ennätä valmistaa mitään järkevää, niin sitten päädytään napostelemaan helposti saatavia keksejä tai muuta ei niin ravinteikasta. Myös illalla ruoan valmistaminen saattaa tuntua vastenmieliseltä ja on helpompi mennä vain nukkumaan vaikka sitten pienessä nälän tunteessa.

Jos omistat tehosekoittimen ja olet lukenut tätä kirjoitusta tänne asti; yllä mainitut tekosyyt eivät ole enää käytettävissäsi. Smoothieeseen saa mahutettua yllättävän suuria määriä ravintoaineita helposti nieltävään muotoon. Aamun "ei uppoa" fiilistä ei tarvitse enää kokea. Jo ihan perus kaurapuuro + rahka ananaksilla on huomattavasti helpompi ja nopeampi juoda aamulla kuin syödä. Ainekset vaan blenderiin ja wrum wrum aamupala on valmis! Aikataulullisesti pro-tippinä smoothien voi tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan, niin aamulla päivän eka ateria on jo vatsassa vielä moccamasterin poristellessa. Yön yli smoothista tulee vielä mielyttävän viileä jääkaapin suorittaessaan omaa tehtäväänsä.

Töihinkin lähtiessä, kun pakkaa juomapullon mukaan, voisi toinen pullo olla varattuna smoothielle. Tosi kätevä lykätä työpaikan jääkaappiin läpinäkyvä pullo täynnä epämääräisen näköistä nestettä; eipähän mene eväät sekaisin toisten kanssa.. :D Iltapalaksi kanssa toimiva systeemi, jos vain naapurin kanssa on välit kunnossa - niin ei kun vain kone surisemaan (nimimerkillä tämän smoothien pyöräytin klo 23:05).

Sitten asiaan!

                      IMG 793

Tämän kerran resepti näkyy siinä! Ainekset ovat: 

- Puolukka, mustikka, rasvaton maitorahka, banaani, Hera-proteiinijauhe, maapähkinävoi (peanut butter), kaurahiutale sekä pakaste lehtikaali

Siinä on hyviä lähteitä proteiineille, rasvoille sekä hiilihydraateille. Marjat ja vihreät vielä siihen päälle niin aika pätevä setti, eikös!

                      IMG 0793

Kovimmat ainekset laitan pohjalle; marjat sekä pakaste lehtikaali. Tämä siks, että silppurit mitkä on koneen alaosassa pääsee heti näiden vaikeimpien tapauksien kimppuun ja näin nämä sekottuvat joukkoon helpommin. Pakastetut tuotteet tuovat myös mukavan viileyden smoothielle.

                     IMG 0794

Sit loput: banaani paloina, kaurahiutaleita, protskujauhetta, peanut butteria sekä maitorahkaa. Nesteenä voi käyttää ihan vettä tai maitoa, molemmat toimii. Vettä lurautin silmämääräisesti. Alussa mielummin liian vähän nestettä, kun liikaa --> helpompi lisätä jälkikäteen kun ottaa pois ylimääräinen neste.

 

--- Arvaappaas tässä vaiheessa minkä värinen smoothiesta tulee! ---

 

 

    

 

 

Ja kone lähtee päälle!

                     IMG 0796

Tässä vaiheessa arvailut taitaa vaihtua jo tietämiseksi. :D

                     IMG 0797

Alkaa olla jo kaikki sekoittuneet. Maapähkinävoi tahtoo helposti tarrautua blenderin seinämiin. En antanut sen lannistaa.

PINKKIÄHÄN SIITÄ MUUTEN TULI! Jos aineksena on mustikkaa - se määrää värin. Aina.

                      IMG 0801

Ja se on valmis! Ihan kattavasti tuota tulikin; pari tuommosta isompaa lasia. Oli oikein raikasta ja juoma löysi tiensä perille alta viiteen minuuttiin ihan huomaamatta. Koko prosessissa meni valmistuksineen ja juomisineen ehkä 10-15min. Saa olla melko ruuhkanen almanakka jos ei tämmönen prosessi sinne mahdu. Merkittävän positiivinen vaikutus kuitenkin päivän askareiden jaksamiselle, kun tämmösen paukun lisää päivittäiseen ruokavalioon.

Ps. Tuo lasi oli nyt vaan pelkkä kulissi. Säästävänä ja isosuisena miehenä säästin tiskiä ja toteutun lapsuuden "coolin" jutun ja join "pullon suusta". Muistan miten lapsena kaikki juoma maistui paremmalta suoraan pullosta verrattuna lasiin ja vielä kaikille sisaruksille kaadettuna saman verran. 

                     IMG 0805

Kyllä maistui!

 

Kertokaa toki millasia smoothieita työ ootte tehneet ja mikä on hyvä ainesosa teijän mielestä! Kuulisin mielelläni. :)

Smoothia torstain jatkoa!

- Pyry

 

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left