Ei päivystystä Katso päivystysajat

Heipsan!

Silloin tällöin kysytään, kuinka pitkiä päiviä meillä töissä kuluu, mitä niihin kuuluu, kuinka paljon ehdimme itse liikkua jne. Tässä blogissa raotan vähän tuota verhoa, millainen miun päivä voi olla. Esimerkkipäiväni on jo niinkin kaukaa kuin tiistailta 16.1.2018 eli kuukausi sitten, mutta monesti samat kuviot ryhmien ja rutiinien osalta toistuvat!

Tällä kertaa herätyskello rimpautti klo 6.00 ja viimeistään kohta puolivuotias Lara kiskaisi ylös aamupissalle ja naapurin kissan kanssa huomenet toivottamaan. Lara ei vieläkään oikein ymmärrä, mikä kissa on, ja ilmoittaa siitä aina meille hieman hätäisesti, että naapurissa on peto. Noh... mutta aikaisesta aamusta huolimatta myö ei oltu edes ensimmäisiä ylhäällä, tällä kertaa parrakkaampi puolisko oli lähtenyt jo ennen kuutta ajoreissulla.

19

Aamupala! Yleensä siihen kuuluu täysjyväkaurapuuroa, mansikoita (tai muita marjoja) ja raejuustoa sekä vitamiinijuoma näin talvella ja kahvi, joka tällä kertaa juotiin töissä (vatsa ei vedä ihan aamusta isoa ateriaa + kahvia kerralla, jos ei ole aikaa vajuttaa). Ja toki mummun tekemää omenahilloa pieni lusikallinen. Kyllä, siinä on sokeria - todennäköisesti myös hyvin paljon. Mutta koska se on mummin tekemää niin lusikallinen suotakoon!

20

Turvallisuus ennen kaikkea eli valopanta, vaikka autoon mentiinkin! Molempien työpäivä oli tällä kertaa aikas pitkä, joten koira isomummolaan hoitoon ja arkea viihdyttämään heti seitsemän jäljestä. Mukaan pakattiin - kuten lapselle kuuluu - ruokaa, peti ja muutama lelu. Ei miun lähtö edes kiinnostanut aamupalakupin äärellä, mutta se hälle anteeksi annettakoon, onhan aamupala toki päivän tärkein ateria! Enpä itekään ehkä vastustaisi raksuja, piimää, kananmunia (vaikken niitä voi syödäkään) ja porkkanalaatikkoa. Mummola hemmottelee!

21

Ensin Karsikko ja vuorossa klo 7.30 aamun PT-asiakas! Luvassa oli kotiohjelman läpikäynti. Mukanani oli harjoittelijoistamme toinen eli Kaisu, joka pääsi myös ohjaamaan.

Sitten - aamun päivystys (ja viimeinkin se kahvi)  ja seniorit 9.30! Harjoittelijat Kaisu ja Hemppa suunnittelivat ja ohjeistivat 1,5 tuntia kestävän ryhmätunnin ja omalle osalleni jäi arviointi ja apuohjaajan toimi. Vaikka harkat olivatkin olleet jo viikon tulevasta neljästä, tenttaus siitä, mihin suuntaa, mitä koulutus pitää sisällään ja mitä itse harrastaa, oli vielä kova ;) Kaiken lisäks oppiminen on molemminpuolista, itsekin löytää uusia keinoja ja liikkeitä.

23

Päiväaurinko 12 jälkeen! Vielä aika hämärää tähän aikaan!

13

Ryhmän ja muun päivystämisen jälkeen (söinkin vielä, mutta kuva unohtui nälän sokaistessa, kanaa ja riisiä + kasvissekoitus) olikin aika siirtyä Niinivaaralle - jälleen asiakashommiin yhdeksi. Luvassa ohjelman läpikäynti ja harkoille hyvää harjoitusta. Sen edun koin myös itse saavani, että näin jälleen erilaisia tapoja ohjata sekä ilmaista asioita. Jänskätin myös ennen harjoittelun alkua, että miten pärjään harkkaojaajana, vaikka syksyllä ensimmäistä kertaa sellainen olinkin. Nyt se vain tuntui jotenkin virallisemmalta ja toi sitä "aikuisuuden tunnetta".

17

Pienen ruokatauon paikka, kaupasta hieman hätävaravälipaloja sekä täydennystä kotoa tuotuihin ruokiin, siivous ja toinen asiakas kolmelta, jonka kanssa myös ohjelman läpikäynti. Kuulostaa samalta ja vaikka pyörää ei kannatakaan aina keksiä uudestaan, on jokainen keissi aina erilainen. Siinä tämän työn rikkaus ja sopiva haaste!

22

Kimma-Puntti! Tällä kertaa Kaisun vetämänä selkä + vatsat. Ilo oli seurata tehokasta treenausta!

Hulinapäivän sai onneksi rauhallisesti päättää kehonhuoltoon kuuden jälkeen. Omaa "varsinaista" treeniä ei tälle päivälle tullut, mutta kehonhuollolle on hyvä järjestää oma paikkansa! Oon siinä hivenen, noh, mukakiireinen...

24

Työpäivä päättyikin sitten seitsemän jälkeen eli 12h oltiin liikenteessä. Ei oikeastaan edes tuntunu niin pitkältä! Kaisu oli urhoollisesti mukana koko päivän ja vaihtelua oli. Oman auton ollessa työreissulla oli edessä ukin ja mummin auton palautus ja koirasen haku isomummolasta, ja kuten näkyy, ajoturvallisuus ensin.... Mökki oli vielä pystyssä ja matot jokseenkin lattialla suorassa, mutta kuulemma kivaa oli ollut. Mummihan toki kahvitti ja herkutti "molemmat lapset" ennen kyytiä kotiin. Mummolasta ei noin vain lähetäkään ilman eväitä.

18

Oman viihteensä iltaan tuo aina koiran käyttö lenkillä, sillä monesti se on osin myös lumisukeltelua. Riippuen päivän aktiviteetista (joka tällä kertaa oli ollut aikamoinen sekä koiralla että miulla) menemme joko koirapuiston kautta tai teemme lähimaastossa pienen haistelulenkin, tällä kertaa jälkimmäisen.

25

Clark Kent -imitaatio, SuperSinistä ihan Siniksi vain!

14

Ja iltatoimet; pyykit, ruoka (falafel-pullia, kasviksia ja riisiä, ehdottomasti ketsupin kanssa, ja lasi maitoa) sekä suihku! Huonosti pestyt korvantaustat!

15

Illan nautiskelin ihan neulonnasta hyvällä omallatunnolla, lämmitin vielä takkaa ja riipaisin iltapalaksi sokerittoman jogurtti-granola-mandariini -sekoituksen kivennäisvedellä ja vielä ihkauudesta muumikiposta! Jee! Ja toki hunden sapuskat aamuksi valmiiksi, vielä turvotettuna. Tykkään neuloa, lukea ja puuhailla pientä höpöä, tällä kertaa sai kirja jäädä, jotta silmät sai lepäillä (neulomiseen kun niitä ei koko aikaa tarvii).

1626

Unille tällä kertaa painuttiin vasta klo 23 jälkeen, mutta koska iltatoimet venyivät muutenkin pitkän päivän päätteeksi ja seuraavana päivänä menin vasta iltapäivällä töihin, ei ollut paineita nousta heti kuuden jälkeen.

Sellaanen esimerkkipäivä! Tähän täytyy sanoa, että tällaisia hehtaaripäiviä sattuu silloin tällöin kuussa (keskimäärin kerran, max kahdesti viikkoon), mutta vapaapäivät ovat sen mukaan aseteltuja ja ansaittuja :)

Sini3

Kiva, kun olit seurana!

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left