Ei päivystystä Katso päivystysajat

Kävin kaupassa. Tein ruokaa. Ruoka oli hyvää. Maha on täynnä. Hauis ei kasvanut.

 

Kauppaan!

Kauppapäivä = paraspäivä! Oon kuullu monilta, että ei jaksas käydä kaupassa tai että se on vastenmielistä. Onneks miut on siunattu hyvillä kaupassakäyntigeeneillä, ku mie tykkään siitä! Se on myös se paikka, missä päätän seuraavan neljän päivän syötävät. Eli kummassa on punainen lappu; kanassa vai jauhelihassa. :D

Kun teen ruokaa, teen neljän päivän ruuat samalla kertaa, joten alla olevan kuvan kauppakärrin sisältöä en syönyt samana päivänä.

Mitäs sieltä sitten kärriin kertyi?

IMG 0552

Keittiöön!

Mitäs kurmeeta meillä on tänään vuorossa? Vanhaa kunnon kunnon vanhaa makaroonia ja jauhelihakastiketta! Lempparia! Tähän väliin on hyvä mainita, että aina en kastikkeita tee, mutta nyt panostettiin ihan tätä blogia varten!

Tässä on meijän tän kerran ainekset:

IMG 0555

 (Ruokakerma puuttuu kuvasta)

- Jauhelihaa 10% 1950g

- Broilerin jauhelihaa 4% 1200g

- Sipuleita 4 kpl

- Tomaattimurskaa 1000g

- Sarvimakaroonia 800g

 

STEP 1 - Pilko sipulit

IMG 558

 STEP 2 - Jlihat pannulle

IMG 0559

STEP 3 - Kastikken ainekset...

IMG 561

...blenderiin

IMG 565IMG 567

(Joo tiiän, ei näytä hyvältä..)

STEP 4 - Mausta jauhelihat

IMG 0567

Tacomauste on miun keittiössä ehoton suosikki! Sopii kanaan, jauhelihaan, munakkaaseen, kasviksiin = kaikkeen. Vahva suositus tuolle.

STEP 5 - Maket kattilaan porisemaan

 IMG 570

STEP 6 - Kastike lihoihin muhimaan

IMG 573

Ruokakerma toi kivasti paksuutta kastikkeeseen, eikä tarvitse rasvoja pelätä, kun käyttää 4% ruokakermaa. Kastikkeen voi maustaa oman maun mukaan esim. tujauksella chiliä jos on astetta kovempi kokki.

STEP 6 - Broilerin jauhelihat pannulle

IMG 575

Tacomauste teki tehtävänsä näihinkin myöhemmin.

STEP 7 - Anna kastikkeiden muhia lihoissa sekä keitä vesi vihanneksille

IMG 0575

STEP 8 - Keitä, paista ja mausta vihannekset

IMG 580IMG 0583

Pelkkä keittäminenkin riittää, mutta pannun kautta kaikki on parempaa ja saa maustettua hyvin. Kyllä, tacomauste jälleen.

Step 9 - Syö ja toivo kaikkien menevän suoraan hauikseen

 Image 1

Step 10 - Annostele ruuat astioihin

IMG 604

Siinä nyt sit ois miun seuraavan neljän päivän ruuat! Yhteensä 12 annosta tuli tuosta määrästä (vilkkaimmat kerkes jo jääkaappiin). Näin kun tekee useemman päivän ruuat samalla kertaa, säästyy monilta kauppreissuilta sekä tiskaamisilta = säästyy aikaa.

 

Mitäs tämä hupi maksaa?

Ihan mielenkiinnosta laskeskelin tuossa paljon tulee yhden aterian hinnaksi. 

Pure's special vähärasvainen Pasta & jauheliha valkosipulisella tomaattikastikkeella kera tacomaustet vihreät pavut - 2,81€

KAKSI EUROA JA KAHDEKSANKYMMENTÄYKSI SENTTIÄ. Ei oo miusta paha hinta oikeesti hyvästä ja ravinteikkaasta ruuasta. Hyvälaatuinen ja vähärasvainen jauhelihahan siinä eniten kukkaroa painaa, eli jos haluaa annoshintaa vielä halvemmaksi, niin kaupastahan löytyy melkein puolet halvempia lihoja, mutta rasvan määrä tietty nousee sitä mukaan.

Ota siitä resepti testiin! Tämän kokeilun / tutkimuksen jälkeen esitän vastaväitteen kaikille niille, ketkä sanovat ettei terveellistä ruokaa voisi syödä joko halvalla tai hyvällä maulla. Ja muuten voi!

Mies keittiöstä kuittaa, ensi kertaan!

- Pyry

 

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left