Ei päivystystä Katso päivystysajat

Kesäkuu on ihan juuri vaihtumassa heinäkuuksi ja se tarkoittaa monelle meistä suosituinta lomakuukautta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että itse allekirjoittanutkin pakkaa salikamansa reppuun – tällä kertaa viedäkseen ne kotio pariksi viikkoa. Useammalta taholta on tullut kysymyksiä, milloin ja miten viettelen lomani, joten mikseipä kertoa sitä ihan blogin muodossa!

Lähdetkö reissuun?

Jo vain! Suomen sisällä, mutta kuitenkin, keväällä tuli käytyä jo ulkomailla ja seuraava kerta säästetään mahdollisesti syksyyn. Isäntäpuolen mökkimaa Kainuun puolella odottaa saunojiansa (ja talkoolaisiaan), tällä kertaa ensimmäistä kertaa myös koiran kanssa. Sisäinen muumimammani jo heräsi, ”lapselle” tulee todennäköisesti pakattua enemmän tavaraa kuin itselle… hups. Mökkimaa tulee tarjoamaan kävelyreissuja, raksaa, paaaljon saunomista, kahvittelua sisällä ja nuotiolla ja sukulointia.

Elokuussa vietän myös yhden kesälomaviikoistani, jolloin todennäköinen suunta on Etelä-Suomi, mahdollisesti myös Pohjanmaakin. Mukava on parin viikon lomasta viettää osa kotonakin, joten ennen syksyn rytinöitä voi käydä vähän tuulettumassa kodin ulkopuolellakin. Ystäviä on ihana nähdä ja mahdollisesti vietetään porukkasynttäreitäkin!

27

Vastailetko lomallakin puhelimeen?

Kuten jo todettua, loma on loma ja pidän sähköpostin, kalenterin sekä puhelimen visusti kiinni. Myös omani niin paljon pois näpeistä kuin mahdollista. Olen päiväkirja-ihmisiä ja mielellään kirjoitan päivän tapahtumista ja ajatuksista ylös, mutta seuraavat reilu kaksi viikkoa en muuta kuin kuvaile satunnaisesti häppeninkejä ja availe erilaisia kirjoja.

30Melkeinkuintyökirjoja... mutta nyt ei työn kannalta.

Onko festareita tiedossa?

Hoppoh, kotikylän perinteinen Ilosaarirock! Mielellään lähtisin katselemaan muunkin kylien festareita, mutta monesti olen vielä töissä ja toisekseen, täällä pääsee aina omaan sänkyyn nukkumaan. Näin 11 vuotta ensimmäisestä rokistani nostalgisoituneena mietiskelin hintaa, aikanaan kaksipäiväinen Ilosaarirock maksoi n. 79€, nykyään kolmen päivän lippu melkein 150€. Jauts! No lohduttaudun sillä, että näin töissä käyvänä (ja hotellikulut säästävänä) sen maksaa.

Ja hei muuten, jos olet itsekin suuntaamassa rokkialueelle, ota haltuun viime vuotinen rokkitreeni!

28

Käytkö salilla?

Tähän tahtoisin sanoa, että juurihan suosittelin salilla käymistä yhdessä blogissa loma-aikanakin… mutta en. Tähän löytyy parikin pätevää selitystä. Sali, jolla käyn, sattuu olemaan myös työpaikkani. Niinkin paljon kuin pidän treenaamisesta, tuntuisi Aitalla saapuminen siltä, että ”saavuin töihin”. Kokemuksesta myös tiedän, että kyselijöitä kortin latauksiin, kalentereihin liittyen ja valmennuksiin tulee, joten en pääsisi irrottautumaan työstä, vaikka vapaa-ajalla olisinkin. (Vinks, jos meillä ohjaajilla on luurit korvissa, saattaa meillä olla menossa oma treeni ;) )

IMG 20180628 195515

Kaiken lisäksi vietän tosiaan ainakin viikon mökillä ja sieltä palatessani pari päivää menee varmasti toipuessa kotona mökkimaan raksasta ennen Ilosaarirockia :D Lisäksi olen paahtanut viime kevään ylikierroksilla ilman kunnon lepoviikkoja, joten parin viikon täysi töötti tekee varmasti hyvää. Jos olisin kerralla neljä viikkoa poissa, asia olisi eri. Täysin liikkumatta en ole, kaivan lenkkikengät esille ja teen kehonpainoharjoittelua.

Entäs muuta?

Ennen mökkimaata luvassa on tätitettävän ihmisen ristiäiset, joihin tämä tätskä leipoo ainakin juustokakun (uunin kanssa olen huono, siitä paloarpi hauiksessa asti… mutta jääkaapin kanssa parempi). Lisäksi jo pölyttynyt korkkaamaton kirjapino odottaa (ja riippumatto, toivottavasti arska paistaa!) Nautin pyykkäämisestä, shoppailusta, satunnaisista jäätelöistä, pleikkarilla peluusta (usko tai älä), koiran kanssa humputtelusta… aikatauluttamattomuudesta, niinkin tylsältä kuin se kuulostaa. Joskus ns. ”tylsä” on mielen ja kehon huoltamista, mutta antaa mahdollisuuden myös revitellä.

29

Lomalla aion nakata itseni täysin minäksi, nauttia puhelittomuudesta ja oikoa ”harmaita aivosolujani” Poirotin tapaan. Tee siekii nii! See ya!

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left