Ei päivystystä Katso päivystysajat

Hyvä Kunto Aitan ystävä

Alkuun toivon sinun lukevan tämän italialaisen runoilijan Irene Vellan kirjoittaman runon. 

Tiedotteemme jatkuu runon jälkeen.  

----------------------

”Oli maaliskuun 11. päivä vuonna 2020, kadut olivat tyhjät,
kaupat kiinni, ihmiset eivät menneet enää ulos.

Mutta kevät ei tiennyt siitä mitään.
Ja kukat alkoivat avautua
aurinko alkoi loistaa
ja pääskyset palasivat.
Ja taivas värjäytyi ruusunpunaiseksi ja siniseksi. 

Aamuisin leipä ja kakut paistuivat.
Pimeä laskeutui yhä myöhemmin,
ja aamun valo tunkeutui aikaisin sisään suljetuista ikkunoista.

Oli maaliskuun 11. päivä vuonna 2020,
ja lapset opiskelivat verkkoyhteydellä.

Ja iltapäivällä oli korvaamattoman peli-chatin vuoro. 
Oli vuosi, jona ulos sai mennä vain ostoksille.
Pian kaikki sulkeutui, myös toimistot. 
Armeija ryhtyi valvomaan liikkumista ja rajoja, koska sairaaloissa ei ollut enää tilaa kaikille.
Ja ihmiset vain sairastuivat.

Mutta kevät ei tiennyt sitä.
Ja silmut jatkoivat tunkeutumistaan esiin.

Oli maaliskuun 11. päivä vuonna 2020, ja kaikki määrättiin karanteeniin.
Vanhukset, perheet ja myös nuoret.

Niin pelko muuttui todeksi
ja kaikki päivät tuntuivat samalta.

Mutta kevät ei tiennyt sitä
ja ruusut puhkesivat taas kukoistukseensa.

Yhdessä syömisen ilo löytyi uudelleen.
Ilo kirjoittaa niin, että mielikuvitus laukkaa vapaana.
Ilo lukea ja lentää kuvitelmien matkassa.

Oli eräs, joka opetteli uuden kielen.
Eräs, joka tarttui uudelleen valmistumista vailla oleviin opintoihinsa.
Eräs, joka ymmärsi rakkautensa suuruuden jouduttuaan eroon elämästä.
Eräs, joka lakkasi tyytymästä tietämättömyyteen.
Eräs, joka sulki toimiston ja avasi kahdeksanpaikkaisen ravintolan.
Eräs, joka jätti tyttöystävänsä huutaakseen maailmalle, että rakastaakin parasta kaveriaan.
Oli eräs, joka ryhtyisi lääkäriksi auttaakseen kaikkia, jotka huomenna tarvitsisivat apua.

Oli vuosi, jona ymmärrettiin tervehdysten ja aitojen tunteiden merkitys.
Vuosi, jona maailma tuntui pysähtyvän
ja talous romahtavan.

Mutta kevät ei tiennyt sitä
ja kukat tekivät tilaa hedelmille. 

Ja sitten saapui vapautuksen päivä.
Olimme kaikki TV:n ääressä ja pääministeri sanoi Yleisradiolle,
että hätätila oli päättynyt ja tauti hävinnyt taistelun.

Että me italialaiset olimme voittaneet yhdessä.

Ja niinpä me lähdimme kaduille.
Kyyneleet silmissämme.
Ilman hengityssuojia ja hansikkaita.
Syleilimme läheisiämme niin kuin he olisivat veljiämme.

Ja silloin saapui kesä.
Koska kevät ei tiennyt sitä
ja oli jatkanut olemistaan. 

Huolimatta kaikesta.
Huolimatta taudista.
Huolimatta pelosta.
Huolimatta kuolemasta. 

Koska kevät ei tiennyt sitä
ja opetti meille kaikille
elämän voiman.” 

- Irene Vella, venetsialainen runoilija. Suomentanut Iida Riekko

----------------------

Vaikeuksien kautta kohti valoa

Yllä oleva Irene Vellan runo on minusta lohdullinen. Ainakin minuun se kylvää pienen toivon siemenen tämän ahdistavan tilanteen keskellä. Jotta jotain uutta ja ehkä vieläkin kestävämpää ja pysyvämpää voisi syntyä, täytyy ensin jonkun vanhan kuolla. Talven aikana kaikki hetkeksi pysähtyy ja kuolee, mutta talven jälkeen tulee aina uusi kevät. Jokaisena keväänä tulee lopulta se hetki, kun pimeys alkaa väistyä valon tieltä.   

Kevät ja kesä tulee aina. Se koittaa vielä myös meille Kunto Aitalla. Voi olla, että matkan varrella tulee vielä jokunen takatalvikin koettua, mutta kevääseen ja kesän tuloon uskominen ja luottaminen antaa voimia ja uskoa uuteen aikaan. Aikaan, joka tulee koittamaan tämän koronan jälkeen. 

Tuo vapautuksen päivä tulee vielä koittamaan. Millainen maailma sitten silloin on, kun tämä päättyy? Minä toivon, että silloin siinä olisi ainakin häivähdys siitä, mitä Vella runossaan kirjoittaa. 

----------------------

Treenitauko Kunto Aitan saleilla jatkuu 30.4. saakka

Koronatilanne ei ole helpottanut, mutta uskon, että hallituksen toimenpiteillä on saatu jo hieman pahimman skenaarion toteutumista hillittyä. Vaikka Siun Soten alueella varmistettuja tartuntoja on vasta 15 (tilanne 4.4.2020), ei tilanne ole meillä kuitenkaan ohi. Ravintolat ovat nyt sulkeneet ovensa 30.5. saakka ja olen odottanut sitä, että myös yksityiset liikuntapaikat määrättäisiin suljettavaksi. Tätä määräystä ei ole kuitenkaan vielä hallituksen taholta tullut, mistä johtuen kaikki on yrittäjien oman harkinnan varassa - pitääkö tilat auki ja toiminnan käynnissä vaiko sulkea. 

Kunto Aitalla teimme heti alkuun päätöksen pitää ovet suljettuina pääsiäiseen saakka. Haluamme noudattaa hallituksen uusia linjauksia ja tulemme pitämään salien ovet suljettuina ainakin toukokuun alkuun saakka. Mikäli tilanne ei rauhoitu siihenkään mennessä, tullaan kiinnioloa jatkamaan myös tämän jälkeen. Ohjeistukset 10 hengen kokoontumisrajoituksista ovat kuitenkin voimassa 13.5. saakka, eli on todennäköistä, ettemme avaa saleja ennen tuota ajankohtaa. 

Tilanne ei ole meille helppo. Se ei ole yhtään sen helpompi kuin millekään muullekaan yritykselle, vaan tilanne on oikeasti tosi vaikea. Mutten edelleenkään näe muuta vaihtoehtoa. Jos jokainen meistä ottaa annetut ohjeet vakavasti ja pysyy kotona ja välttää kontakteja, on meillä mahdollisuus päästä normaaliin rytmiin aiemmin.ja uskon meistä jokaisen niin tekevänkin.

Tiedän osan kysyvän nyt mielessään, että eikö saleja voisi kuitenkin pitää auki niin, että sinne pääsisi pieni joukko kerrallaan treenaamaan. Olen edelleenkin miettinyt myös tätä vaihtoehtoa. Meidän on kuitenkin voitava vetää kaikki kulut minimiin ja yrittää kääntää kaikki kivet ja hakea jotain avustuksia, jotta Kunto Aitalla on edes pieni mahdollisuus selvitä tästä kriisistä. Salien avoinna pitäminen tulisi lisäämään merkittävästi työvoiman tarvetta sekä siivous- ja puhtaanapitokustannuksia. 

En tiedä miten tässä käy, mutta edelleen haluan uskoa, että pysymme pystyssä eikä yksi korona meitä tapa vaan pikemminkin vahvistaa. 

Miten oppisi pyytämään apua... 

Auta meitä tämän tilanteen yli - pidetään salit pystyssä

En ole oikein koskaan osannut pyytää apua. Olen tottunut pärjäämään ja selviämään yksin. Jo pienestä pitäen on opetettu, että aina on autettava apua tarvitsevaa, jos jotenkin voi. Tätä ohjetta olen itse pyrkinyt noudattamaan omassa elämässäni. Apua en silti ole itse oikein osannut pyytää. Vuosien varrella olen oppinut ymmärtämään myös avun pyytämisen tärkeyden ja arvon. Kaikkea ei tarvitse osata itse, kaikkeen ei tarvitse pystyä itse. Apua täytyy myös osata pyytää ja ottaa vastaan. Se ei tee minusta sen huonompaa, vaikka niin herkästi ajattelee. Ja pohjimmiltaan suurimmalla osalla meistä on halu auttaa, sillä eihän se ole minulta pois, jos autan sitä, joka nyt tarvitsee apua ja jos jotakin voin. Yleensä siinä saa myös itse tosi paljon. 

Tässä poikkeustilanteessa olen moneen otteeseen joutunut toteamaan, että tarvitsen apua. Kunto Aitta tarvitsee apua ja tätä apua on etsitty viimeiset kaksi viikkoa vähän joka suunnasta. Ja jo saatukin. Siitä on kiitollinen mieli, siitä kiitos myös jokaiselle teille, jotka olette vuokranneet välineitämme kotitreeniin tai olette jo ostaneet kuntosalikortteja ja lahjakortteja ennakkoon ja jotka olette sanoneet, että korttini saa olla voimassa, ostan sitten lisää aikaa, kun päästään taas salille treenaamaan.

Jo tähän mennessä koituneet tappiot ovat meillä merkittävät ja jokainen päivä ilman tuloja vaikeuttaa tilannetta entisestään. 

Jos sinulla on mahdollisuus auttaa meitä pitämään yritys pystyssä niin, että voimme tulevatkin vuodet treenata omilla saleilla, niin nyt on sen aika. 

HullunWiikon tarjoukset voimassa 30.4. saakka!

Auttaisitko meitä ostamalla lahjakortin etukäteen tai tukemalla kuntosalicircuitlivelähetyksiämme?

Voit ostaa Kunto Aitalle kortin, lahjakortin ja ladata kulkuavaimen ennakkoon näillä HullunWiikon hinnoilla! Voit myös ostaa läheisellesi lahjakortin Kunto Aitalle samalla edullisella hinnalla. Kaikki ostetut kortit ja lahjakortit ovat voimassa, kun itse haluat laittaa kulkuavaimesi voimaan 30.4. jälkeen - kuitenkin viimeistään 6 kk sisällä salin avautumisesta. Eli aikaa aktivoida avain on pitkälle syksyyn saakka!

Mitä seuraavista sinä haluat tilata? Täytä lomake niin laitamme sinulle laskun tulemaan ja kun maksu näkyy tilillämme, lähetämme sinulle Lahjakortin ostoksestasi postitse kotiin.

Pääset tekemään tilauksesi tämän linkin kautta.

----------------------

Maksuton circuit-live Facebookissa joka keskiviikko klo 17

Koska salit ja sen myötä kaikki ryhmämme ovat tauolla, niin haluamme tarjota teille kuntosalicircuitin sinne kotiin keskiviikkoisin klo 17 Facebook-liven kautta. Mukaan pääset vaihtamalla jumppavermeet päälle ja avaamalla Kunto Aitan Facebook sivun ja liittymällä mukaan.  

Jos haluat osallistua kuntosalicircuittiin ja maksaa siitä, voit valita tästä listasta joko valmiin "Kuntosalicircuit 5 x 6 € = 30 €" tai valita kohdan "Kuntosalicircuit, Oma summa" ja kirjoittaa kohtaan "Muu" esim. "Haluan maksaa kuntosalicircuiteista 20 €, 50 €" tms. Näin voit myös tukea meitä tällä hetkellä korttien ja lahjakorttien oston lisäksi.  

----------------------

Peruskunnossapitotoimia kiinniolon aikana

Teemme saleilla huhtikuun aikana myös peruskunnossapitotoimia ja etenkin Niinivaaralla tulette näkemään monia jänniäkin muutoksia, kun ovet päästään jälleen avaamaan. Näistä saadaan varmasti pientä esimakua jo lähitulevaisuudessa, joten pysyhän kanavilla ;) Tiedotamme asioista ja pidämme yhteyttä erityisesti Kunto Aitan Facebook sivuilla sekä Instagramissa, joten otahan nämä kanavat seurantaan.  

 ----------------------

Lopuksi

Haluamme uskoa siihen, että te asiakkaamme ymmärrätte tämän ratkaisun. Tilanne on tosi haastava, mutta on yritettävä katsoa sitä kevään puolta tästä asiasta synkän syksyn sijaan. Kiinnittää katse kaikkeen siihen hyvään mitä meillä on ja olla kiitollinen myös tästä yrityksestä ja näistä saleista, joilla saadaan treenata ja pitää itsestämme huolta. 

Haluan toivoa meille kaikille levollista pääsiäisen aikaa ja aurinkoisia päiviä tähän kevääseen. Ole turvassa ja hyvän suojassa, kuullaan ja ennen kuin huomaammekaan niin nähdään <3 

Jos vielä haluat ja jaksat lukea niin tuokoon tämä toinen runo sinulle lohtua, rohkeutta ja uskoa hyvään huomiseen. 

 "Että katsoisit rohkeasti 
ohi esteiden ja ennakkoluulojen
yli epäilyn ja epävarmuuden 
näkisit oman tiesi 
kuulisit kutsumuksesi
tunnistaisit
mikä on sinun ja sinua varten

Että kuulisit tarkasti
sanojen vaiettua
havahtuisit ääneen
sisältäsi kuiskaavaan 

Kertaisit kaikuna sen
mikä lopulta kantaa
luottaen kulkisit ja 
löytäisit sen 
mikä sinulle on hyvää,
kaunista ja oikein

Että koskettaisit hellästi
julmuuden tainnuttaessa
häpeän lamaannuttaessa
tarttuisit itseäsi kädestä,
kuiskaisit: 
erehtyä saa ja uudestaan yrittää,
suuntaa voi muuttaa ja 
ajatustaan tarkentaa
unelmiin kannattaa uskoa ja 
mahdottomia toivoa

Kovimmassa koettelemuksessa
muistaisit
armo jää
ja oikeus huomiseen." 

Irja Askola

Keväisin terveisin Niina

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left