Päivystäjä paikalla tänään klo 9.-10.30 / 12-12.30 ja 16-18 Karsikossa sekä klo 16-18 Niinivaaralla Katso päivystysajat

Muistan äitini sanoneen joskus, kun olin nuori, että ”Niina se antaa vaikka vaatteet päältään, jos joku tarvitsee.” Tämä ehkä on hieman liioiteltua, ihan niin pyhä ja hyvä en taida sentään olla, vaikkakin lause ohjaa elämääni ja minulla onkin aito halu auttaa ja jakaa omastani.

Tiedän, että yksin ei kukaan pysty muuttamaan maailmaa, mutta tiedän myös sen, että yhdessä me voimme tehdä ihmeitä.

Mistä tässä kaikessa oikein on kyse?

Minähän olen siis Niina, ammatiltani nuorisotyönohjaaja ja Kunto Aitan yrittäjä. Saatat tuntea minut Pielisensuun seurakunnan ympyröistä, Kunto Aitan kautta, saatan olla naapurisi tai voit tuntea minut myös jotain muuta reittiä pitkin. Voi myös olla, ettemme ole koskaan vielä tavanneet. Hauska kuitenkin tutustua! :) 

Ne jotka minut tuntevat tietävät, että joskus kovalta näyttävän kuoren taakse kätkeytyy pehmeä sydän, joka on aina heikoimman puolella. Ne jotka minut tuntevat tietävät myös, että jos johonkin  lähden mukaan, teen sen täydestä sydämestäni ja annan sille  kaikkeni. Ja mihin minä olen nyt sitten lähtenyt mukaan? Jatka toki lukemista niin se selviää :)

Mukaan Kapua Malawi 2018 tiimiin

Hain mukaan Kapua Malawi 2018 – hyväntekeväisyyshankkeeseen ja minut valittiin mukaan 17 hengen tiimiin, joka kerää tämän vuoden ajan varoja kehitysmaiden hyväksi. Kerätyillä varoilla edistetään erityisesti tyttöjen ja naisten terveyttä ja kouluttautumista Malawissa ja Etiopiassa. Ryhmämme jäsenet ovat eri puolilta Suomea - Kuopiosta, Tampereelta, Helsingistä, Lohjalta, Jyväskylästä... Minä olen sitten täältä maan itäisimmästä kolkasta mukana tällä kertaa. 

Sana Kapua tulee sanoista Kapuamalla apua. Hankkeen tavoitteena on kerätä varoja kehitysmaiden hyväksi kiipeämällä maailman vuorille. Tiimimme yhteinen tavoite on kerätä 100 000€ vuoden 2018 aikana ja jokaisen henkilökohtainen tavoite on 6004€.

Voin sanoa, että alkuun summa hirvitti melkoisesti, mutta koska haluan kokea elämässäni erilaisia asioita, niin otin tämänkin lopulta vastaan positiivisena haasteena. Tämän elämän ja maailman kovuuden keskellä minussa elää silti usko ihmisten hyvyyteen. Usko siihen, että muutkin kuin minä tässä maailmassa haluavat seistä heikomman puolella. Siksi kirjoitan tätä nyt sinulle. Oletko sinä yksi niistä, jotka uskovat hyvyyden ihmeitä tekevään voimaan ja haluavat toiminnallaan ja valinnoillaan puhua sen puolesta?

Ja miten se kapuaminen tähän nyt liittyy?

Syksyllä 2018 tiimimme huiputtaa omakustanteisesti Malawin korkeimman huipun 3002metriä korkean Mulanje-vuoren. En ole ikinä harrastanut vuorikiipeilyä, vaikka seinäkiipeilyn alkeiskurssin olenkin käynyt joskus 15 kiloa ja 15 vuotta sitten. Lisäksi tutustumme paikan päällä avustuskohteisiin, melomme Malawi-järvellä ja pyöräilemme. Jonkin sortin triathlonia siis tiedossa ;) Vuodesta 2006 Kapumalla on kerätty jo yli 800 000! (Tanhupallo toteaisi tähän että "Wau!")

Ehkä sinäkin olet Kapuamassa apua jonain vuonna tulevaisuudessa?!

Tuleviin Kapua-hankkeisiin on oikeasti mahdollista hakea mukaan! Lähteä seikkailuun, ylittää omia rajojaan ja tehdä samalla hyvää. Voiko parempaa settiä ollakaan!

Tyttöjen tähden ja naiset näkyviin

En tiedä miksi sinne kolehtihaaviin tai keräyksiin tulee kukkarosta kaivettua aina ne pienimmät kolikot, kun ihan oikeasti se parikymppinen tai isompikaan raha ei minun elämääni juurikaan heilauta.

Ajattelen, että suurimmalla osalla meistä länsimaalaisista on oikeasti mistä antaa. Vai olenko väärässä? Minä voin helposti tinkiä jostakin omassa elämässäni ja antaa omastani edistääkseni oikeudenmukaisemman maailman toteutumista.

Lähdin mukaan tähän projektiin, koska naisten ja tyttöjen asiat ovat minulle tärkeitä. En ole rikas, mutta silti minulla on yllin kyllin eikä minulta ole koskaan oikeasti puuttunut mitään. Malawi puolestaan on yksi maailman köyhimmistä maista ja siellä, kuten monissa muissakin Afrikan maissa mm. lapsiavioliitot ovat yhä edelleen yleisiä.

Tyttöjen tulisi saada olla tyttöjä, eikä joutua naimisiin silloin, kun olisi tärkeintä käydä koulua ja opiskeltava tulevaisuutta varten. Opiskelu ja koulutus onkin tytöille paras mahdollinen turva, sillä moni tyttö joutuu naimisiin 14 -vuotiaana ja hoitaa pian omia lapsia, vaikka ovat lapsia itsekin.

Ajatuksia herättävä video tästä aiheesta löytyy YouTubesta oheisen linkin takaa “The girl effect: The clock is ticking”

Girleffect2

Minä haluan olla tukemassa tyttöjen ja naisten koulutusmahdollisuuksia ja edistämässä terveyteen ja erityisesti seksuaaliterveyteen liittyviä asioita, jos ja kun kerran voin.

Lisäksi haluan nähdä, kuinka paljon ystäväni ja tuttavani ja yhteistyöverkostoni ovat valmiita tukemaan minua tässä projektissa. Haluan haastaa jokaisen katsomaan ympärilleen ja peiliin ja miettimään vakavasti sitä, että voisinko minäkin olla mukana tekemässä hyvää ja tästä maailmasta hieman paremman paikan elää.

Tekisitkö sinä kanssani jonkun elämästä hieman parempaa?

Koska hanke on itselleni tärkeä, olen lahjoittanut siihen luonnollisesti myös itse ja lahjoitan vielä enemmänkin. Myös Kunto Aitta on mukana ja on lahjoittanut keräykseen 500€. Olen haastanut mukaan myös ystäväni ja tuttavani ja tällä hetkellä keräystavoitteesta on kasassa jo hienot 32%. Kolmasosa siis.

Näytettäisiinkö yhdessä, että Karjalasta ja Kunto Aitalta kajahtaa ja kerätään sellainen potti porukassa että oksat pois?!

Liikenisikö sinulta itseltäsi muutama kymppi? Tai olisiko sinun yritykselläsi mahdollisuus osallistua lahjoittamalla jokin summa maailman tyttöjen hyväksi?

Mitä milläkin summalla saa?

Esimerkkejä siitä mitä hyvää eri summilla mm. voi saada aikaan:

Osallistumalla alennusta kulkuavaimen latauksesta!

Varainkeruusta saadut varat tilitetään lyhentämättömänä Väestöliiton varainkeruutilille. Keräyslupa RA/2016/867 on voimassa 31.12.2018 asti koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kaikki jotka lahjoittavat keräystililleni MAALISKUUN AIKANA 30€-49€, saavat seuraavan kulkuavaimen latauksensa -10€! Se joka lahjoittaa 50€ tai enemmän, saa alennusta -20€!

Alennuksen saaminen edellyttää sitä, että lahjoitat omalla nimelläsi (ei anonyymina) ja että kannustusviestin kohdalle kirjoitat haluamasi kannustustekstin lisäksi ”Kunto Aitta 30” tai  ”Kunto Aitta 50€”. Näin pystymme tarkistamaan lahjoituksesi Niinan Kapua-keräyssivulta ja saat alennuksen käyttöösi. Aina on mahdollista lahjoittaa myös vastikkeetta, jolloin ei tarvitse kirjoittaa kuin haluamansa terveiset ja voi myös lahjoittaa tuntemattomana.   

Saavutettu etu / alennus on lunastettava huhtikuun loppuun mennessä! 

 

Niinan lahjoitustili ja lisätietoa Kapua -hankkeista

Voit osallistua lahjoittamalla keräystililleni sen verran ja niin usein, kuin sinusta tuntuu hyvältä. Keräyssivuni ”lahjoita – painikkeen” kautta voit lahjoittaa joko omalla nimelläsi tai anonyymina. Halutessasi voit myös kirjoittaa terveiset lahjoituksesi yhteyteen. Kiitän mielelläni kaikkia lahjoittajia, joten mielellään sanoisin sinullekin henkilökohtaisesti kiitoksen tuestasi.

Lahjoitustilini ja keräyssivuni osoite on Niina kapuaa. Lisätietoa Kapuasta ja tulevista hankkeista löydät samoilta sivuilta.

Käy myös tykkäämässä Facebook-sivustani "Niina Kapuaa apua Malawiin 2018". Jaan sivulla postauksia hankkeen etenemisestä, varainkeruuprojekteista ja syksyllä tietysti itse matkalta.

Lettu- ja makkarakahvio Kalmonkatiskalla sunnuntaina 11.3. klo 11-14

Kalmo 2

Hyvää voi olla lahjoittamisen lisäksi myös tekemässä ensi sunnuntaina. Järjestän Kalmonkatiskalla Kuhasalossa lettu- ja makkarakahvion hiihtäjille ja hangella hengailijoille iloksi! Tuotto menee lyhentämättömänä Kapua-keräyksen hyväksi.

Jokunen letunpaistovuoro ja kahvinkeittohugi on vielä vapaana! Olisiko sinulla aikaa tulla jeesailemaan vaikka puoleksi tunniksi? Nakkaa viestiä meikäläiselle vaikka Facebookin kautta tai sähköpostitse riihimakiniina76@gmail.com. Tai jos jätät mielummin kaiken kokkailuun liittyvä muille, niin varaa ainakin femma taskuun ja hiihtele Kalmonniemeen! Lettu, makkara ja kahvi maksaa nimittäin ainoastaan 5€! Enemmänkin toki saa antaa, kaikki on tyttöjen hyväksi.

Lisäksi pistän pystyyn kirpputoripöydän näillä näkymin ainakin viikoille 12-14. Jos sinulla on hyvää tavaraa, mitä voisi laittaa myyntiin, niin otan mielelläni niitä vastaan. Maksan itse kirpputoripöydän ja tuotto menee kokonaisuudessaan keräykseen.

Yrittäjä vuoren valloituskuntoon

Huhtikuussa tempaistaankin sitten tämä yrittäjä vuoren valloituskuntoon - mutta siitä tuonnempana. Lue siis seuraavatkin Kapua-uutiset... :)

Ja nyt sitten se lahjoituslinkki vielä kerran. Kiitos sinulle! Jos et halua lahjoittaa kohteen tähden, lahjoita vaikka sitten siksi, että mie oon mukana tässä ja koska oon ihan kiva tyyppi. Tuomas Enbuske kirjoitti jokin aika sitten seuraavasti: 

"Ihmisenä olemisen imperatiiviin kuuluu heikompien auttaminen. Ihminen on hyväntahtoinen simpanssi. Kaikkien tutkimusten mukaan onni löytyy lähimmäisten auttamisesta. Hyväntekeväisyys on kaunista. Ihan sama tekeekö sen julkisesti omana moraaliposeerauksenaan tai salassa. Kunhan tekee."

https://kapua.fi/kapuaja/niina-riihimäki

Nähdään viimeistään sunnuntaina Kalmonkatiskalla ja turistaan siellä lisää!

Niina

 

 

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left