Tänään Kunto Aitta 10v synttärit ja avoimet ovet Niinivaaralla klo 10-14 Katso päivystysajat

Päräyttävää torstaita treenaajat ja rokkarit!

Kuten jo aiemmin viikolla lupailtiin, on tänään vuorossa rokkitreeni tulevan Ilosaarirockin kunniaksi! Koska huomenna perjantaina ei ole päivystystä kummallakaan salilla ja kesäryhmämmekin ovat tauolla, voit hyvin ottaa haltuusi viisi rokkitreeniliikettä, joilla valmistautuu hyvin viikonlopun koitoksiin!

Fistpump / Nyrkkipumppi (ojentajapunnerrus)

Mitä olisikaan reivaus ilman oikeanmallista nyrkkipumppia? Ojentaja saa hyvän pumpin keikalla, joten kannattaa varautua puhtaalla treenillä!

 1. Ota itsellesi sopivan kokoinen käsipaino ja asetu tukevasti hartianlevyiseen asentoon (voi tehdä myös istuen, mutta keikalla yleensä ollaan seisaallaan). Hyvä tuki keskivartalosta!
 2. Pidä kyynärpää eteenpäin taivuttaessasi jarruttaen painoa pääsi taakse, hengitä samalla sisään.
 3. Uloshengityksellä nosta käsi suoraksi, jätä kyynärpää kuitenkin hieman pehmeäksi niin yliojennuksen vaaraa ei ole.
 4. Jos viikonlopun jäljiltä ojentajat ovat tukossa, toimii käden laskeminen pään taakse myös hyvänä venytyksenä!

 Ojentajapunnerrus2

Fiilispomppu (ojentajapunnerrus ja räjähtävä hyppy)

Äskeinen liike on hyvää valmistautumista seuraavaan, kun meno yltyy entistä paremmaksi! Muista siis äskeisen vinkit, tällä kertaa ilman painoa! Pomppiessa tulee mukavan hiki ja ennen kaikkea pohkeet saavat räjähtävän treenin!

 1. Rytmin mukainen ponnistus tapahtuu joustamalla polvista ja ponnistamalla varpailla ylös, suorista myös nilkat. Samalla ojennetaan myös käsi.
 2. Alastulo on liikkeen vastakkainen tapahtuma, eli muistathan koukistaa polvista!

 Pomppu2

Moshaus (niskajumppa)

Väistämättäkin pumppiin ja pomppuun yhdistyy moshaus eli pään pyörittely/nyökyttely/heiluttelu rytmin mukaan. Hiusten pituudella ei väliä, pääasia, että fiilistä löytyy!

 1. Jos liike ei ole tuttu tai saat niskasi aina kipeäksi, kannattaa lähteä harjoittelemaan pienellä päänpyörityksellä.
 2. Katso ensin oikeaan yläkulmaan ja lähde painamaan leukaa kainalon kautta keskelle ja vasemmalle puolelle niin ikään kainalon kautta.
 3. Vähitellen voit ottaa vauhtia mukaan ja ottaa vauhtia jaloistakin, mutta muista pitää liike kuitenkin kivuttomana!

 Moshaus

Järkkärin katseen väistely / Lätäköiden yli avustaminen (reppuselkä-luistelu)

Lähes jokaisella festarilla tuppaa satelemaan vettä tai väliin pujahdat matalammaksi järjestyksenvalvojan katseelta, kun katsot keikkaa toisen reppuselästä (mitä emme suosittele, että lyhyimmätkin näkevät hyvin ja turvallisuus säilyy ;) ). Niin tai näin, tässä kuitenkin ohjeet tehdä ne satuttamatta itseään!

 1. Asetu kaverin selän taakse ja varmista, että tämä on valmis ottamaan sinut selkäänsä.
 2. Hyppää kolmosella kaverin selkään ja aseta jalkasi lonkkaluiden yläpuolelle ja toinen käsi kainalon alta, toinen hartian päältä. Näin et kurista kaveria ja pysyt vankemmin selässä!
 3. Kantava kaveri koppaa jalkojen alta tukevan otteen ja lähtee ”luistelemaan” ottamalla sivuaskeleen. Samalla joustetaan polvista ja takajalan seurattua perästä noustaan lähtöasentoon. Jos teet harjoitetta muualla kuin rokissa, muistathan pitää polvi-varvas-linjan ja jännittää pakaroita!
 4. Rokissa ollessasi on toki suotavaa, että katsot mihin astuu, mutta muuten katse eteen ja napa tiukkana!

 Reppis

”Puskapissa” (syväkyykky ja rintakehän liikkuvuus)

Pajamajoja onneksi löytyy pitkin rokkialuetta ja sen ulkopuoleltakin, kunhan vain malttaa odottaa, mutta pahimpaan hätään turvautuu moni puskassa pyörähtämällä.

 1. Asetu rauhassa leveään kyykkyasentoon, kantapäät maassa. Jos takaketju kiristää, voi tukea ottaa lähimmästä korokkeesta tai hätätapauksessa asettaa kannat korkeammalle, mutta harjoitus tekee mestarin ja elvyttää kireämpää puoltamme!
 2. Lähde avaamaan rintakehää ylös viistoon, pitäen samalla vastakkaisesta nilkasta kiinni (nivelet pehmeinä).
 3. Käden ojentaminen on myös hyvä merkki siitä, että tarvitset hieman apua ylösnoustessasi. Jos haluat pakoilla muita katseilta, voi pään laskea alas asettamalla kädet kevyesti sen päälle.
 4. Liike toimii hyvin myös viikonlopusta palautumiseen, sillä se rentouttaa selkää ja avaa ylävartaloamme!

 Puskassa

Kuten viikonloppuun kuuluu, myös kuvauksissa oli hivenen tärisyttävää menoa ;) Liikkeiden videomallit löytyvät tietysti instagramin puolelta, kuikkaise sieltä!

Treenien lisäksi suosittelemme valmistautumaan hyvällä VESInesteytyksellä, kunnon kengillä, sään mukaisella varustuksella, hyvällä hengityksellä ja täyttävällä syömisellä! Niin kuin mihin tahansa treeniin! ;)

Valkut toivottavat turvallista, hauskaa ja ennen kaikkea Rokahtavaa viikonloppua!

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left