Päivystäjä paikalla tänään klo 15-17 Niinivaaralla Katso päivystysajat

Hyvää elokuuta kaikille miunkin puolesta!

Heinäkuun tauolla ollut liikepankki pääsee vielä tänäkin sunnuntaina huilaamaan, sillä tiedossa on infoa painonpudotuksesta ja ennenkaikkea syksyllä alkavasta painonpudotusryhmästämme.

Moni onkin jo kysellyt milloin saisimme aloitettua painonpudotusryhmän Kunto Aitan tiimillä ja nyt kyselyihinne on lopultakin vastattu! :) Syyskuussa 2017 alkava ryhmä kokoontuu syksyn ajan n. kerran viikossa painonpudotuksen pariin ja viimeinen tapaamiskerta on marraskuun loppupuolella.

Ryhmästä tarkemmin vielä blogikirjoituksen lopussa, mutta ensin itse asiaan painonpudotuksen perustermeistä:painonhallinnasta ja painonpudotuksesta.

Painonhallinta ja painonpudotus ovat kaksi yleistä termiä, jotka valitettavan usein luetaan synonyymiksi toisilleen. Kyse on kumminkin kahdesta eri asiasta ja painon eri vaiheista.

Painonpudotus - nopea sysäys vai pitkällinen prosessi?

Painonpudotus on lyhytaikainen prosessi, jota sanotaan myös diettaukseksi. Itse prosessina kyseessä on elimistön tila, jossa kulutus ja saanti ovat epätasapainossa: keho kuluttaa enemmän kuin saa energiaa. Tätä kutsutaan myös lyhytaikaisena tavoitteellisena versiona laihtumiseksi tai "diettaamiseksi". Vaikka sanon prosessia lyhyeksi, tarkoitan sillä että sille on asetettu konkreettisia, saavutettavia, tavoitteita ja selkeät aikarajat, joita lähdetään tavoittelemaan. Maltillinen painonpudotustahti on n. 500 kcal/päivässä eli noin ½ kiloa viikossa. Nopeammat painonpudotukset kuluttavat usein rasvamassan lisäksi myös lihasmassaa, joka harvemmin on tavoitteena. Painonpudotusjaksoja voi olla useita, joiden välissä on painonhallintakausi, jolla totutetaan keho uuteen painoon. Painonpudotus on prosessin ensimmäinen vaihe, josta päästäänkin toiseen vaiheeseen, eli...

Painonhallinta - koko elämän mittainen prosessi

Kun tavoitepaino on saavutettu, on seuraavana tavoitteenaa oletettavasti ettei se tiputettu paino tule paluujunalla takaisin. Tätä tarkoittaa painonhallintavaihe, jossa saatu energia on tasapainossa uuteen saavutettuun painoon ja kulutukseen ja jossa kulutus vastaa päivitettyä energiansaantia. Tämä vaihe voi kestää koko loppuelämän ja sen kanssa pallotellaan aina kulutuksen muutosten mukaan. Tämä voi myös olla väliaikainen vaihe tietylle ajanjaksolle, josta taas lähdetään painoa muuttamaan joko ylöspäin (massakausi) tai taas alaspäin (painonpudotus). Kuitenkin lopullinen tavoite on löytää tasapaino kehossa energiankulutuksen ja -saannin suhteen.

Painonpudotusryhmä syksyllä 2017

 Painonpudotusryhmaemainos

Ryhmä kokoontuu torstai-iltaisin Niinivaaran Kunto Aitalla klo 18:15-19:15. Ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 14.9.2017. Kokoonnumme 10 kertaa syksyn aikana ja viimeinen tapaamiskerta on 30.11.2017.

Jokaisella tapaamiskerralla käsittelemme painonpudotuksen eri osa-alueita (ravinto, lihaskuntoharjoittelu, aerobinen harjoittelu yms.) tuoden tietoja ja taitoja, joiden avulla kulkea porukassa tavoitteita kohti. Saat itsellesi ravinto-ohjelman, kuntosaliohjelman, aerobisen ohjelman, kotiohjelman sekä kehonhuolto-ohjelman, jotka helpottavat tavoitteisiisi pääsemistä. Lisäksi sinulle sisältyy 1 henkilökohtainen tapaamiskerta valmentajan kanssa, jossa voitte käydä läpi juuri sinun painonpudotustasi askarruttavia asioita.

Ryhmään otetaan enintään 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, joten kannattaa olla nopea ja varata paikka ryhmässä. Early bird - etuna hinta 2.9.2017 mennessä varanneille on 199€ (normaalihinta 229€). Mahdollisuus maksaa kahdessa erässä. Ryhmän minimikoko on 4 osallisujaa.

Varaa paikkasi ajoissa!

Early bird -etuna hinta 2.9. saakka vain 199€!
Ilmoittautua voit Palvelut-sivun alla olevalla Painonpudotusryhmä-välilehdellä tai tästä linkistä. (Ilmoittautuminen ryhmiin suljettu 4.9.2017. Avautuu uudelleen lokakuussa 2017 kevään ryhmään.)

"Pääsyvaatimuksena" ryhmään on riittävä painoindeksi, eli BMI, jonka pitää olla yli 30. Voit laskea oman painoindeksisi jakamalla painosi pituuden neliöllä (kg/m²). Eli esim. 78kg / 1,65 x 1,65. Painoindeksisi saat helposti selville myös syöttämällä pituutesi ja painosi painoindeksilaskuriin täällä.

Mikäli painoindeksisi on lihasmassa ansiosta näin suuri, hyvä sie! Toivomme kuitenkin, ettet tähän ryhmään kuitenkaan osallistu vaikka painoindeksikriteeri täyttyykin, sillä ryhmä on suunnattu liiallisen rasvamassan ja painonpudotuksen haasteiden kanssa painiville.

Kuljetaan porukassa tavoitteitasi kohti!

Nina, Sinipilvi ja Pyry

phoneplusfacebooklinkedinclosedribbbleinstagramhappysadarrow-rightarrow-left